Rainy days - Reisverslag uit Brisbane, Australië van Ien, Sas en Tristan Wunderlich - WaarBenJij.nu Rainy days - Reisverslag uit Brisbane, Australië van Ien, Sas en Tristan Wunderlich - WaarBenJij.nu

Rainy days

Door: Ien, Sas en Tristan

Blijf op de hoogte en volg Ien, Sas en Tristan

27 Januari 2012 | Australië, Brisbane

Nadat we een paar zeer zonnige dagen aan de Gold Coast gehad hadden, waren er dus ook 2 zeer regenrijke dagen. Op 1 daarvan zijn we toepasselijk naar een gebied met tropisch regenwoud getrokken.
De geur in een tropisch regenwoud tijdens regen is moeilijk te beschrijven, maar het geeft je het gevoel dat je echt regenwouderig bezig bent. Eerst een watervalletje in Cedar Creek gezien, waar een stel opgeschoten dwazen hun ruggegraat tartten door van zo'n 15 meter hoogte een poel met een straal van slechts enkele meters in te duiken. De rotsen hadden al dwarslaesie op hun rimpelige onsympathieke oppervlakken geschreven en mijn hart sloeg 30 keer over, maar het liep goddank goed af. "Tristan mag zoiets nooit doen, dat zullen we hem wel inprenten", maar tegelijkertijd dacht ik, de ouders van die kinderen weten ook niet dat hun kroost dit op dit moment doet, dus tja...
Daarna een stuk glibberig wandelen door een valleitje bij Tambourine Mountain. Prachtig dichtbegroeid regenwoud. Ook veel modder maar ridder Tristan sloeg zich er dapper doorheen. Af en toe kijken we elkaar aan om even met elkaar goed te beseffen wat een geluk we met hem hebben, dat hij dit soort dingen allemaal met niet tot weinig mopperen doorstaat. Maar stiekem denk ik wel dat we daar zelf ook wel wat toe bijgedragen hebben. Sommige mensen zijn ook wel erg mietjesachtig met hun kinderen bezig en dan wennen ze er ook nooit aan!
Na een dag gelukzalig luieren in het uitstekende hotel richting Brisbane vertrokken. Zoals eerder geschreven zagen we onderweg wat verontrustende dingen tijdens de vele slagregens die op ons trouwe autootje neerbeukten. Auto's die een afrit wilden nemen en midden op die afrit keerden (!) omdat ie ondergelopen was. Ook diverse stukken land waren veranderd in zwembad "Het schaterende duikbootje", maar wij konden goddank doorrijden.
In Brisbane zelf was het 3 dagen wonderbaarlijk genoeg vrij zonnig, maar door de ellende dichtbij waren de officiele Australia Day festiviteiten afgelast. Maar daardoor lieten we ons niet kisten en met enkele andere idioten gewoon ons eigen feestje gebouwd in het centrum met een heerlijke pint Toohey's erbij.
Dichtbij Brisbane is ook the Koala Sanctuary en daar konden we het niet laten met een koala op de foto te gaan. Je kon ook gewoon tussen de kangaroos doorlopen en dat zijn de grootste mates van Tristan geworden. Was hij nog een beetje bedeesd bij de koala's, bij de kangaroos kende zijn geestdrift (niet die van de kangaroos) geen grenzen en zij hadden op hoog bevel bijvoorbeeld razende honger en werden geacht dorre takken en levensmoede bladeren waar een demente regenworm nog geen bek aan zou zetten in hun mond te nemen.
Verder nog van zeer dichtbij live wild meegemaakt in de hotelkamer in de vorm van een giga reuzenkakkerlak. Ien en Tristan waren er ook bij toen het nare creatuur lustig mijn kant uit drentelde en tegen me zei: "Als je mij nu niet onmiddellijk al je geld en juwelen geeft, laat ik mijn afschrikwekkende vleugeltjes aan dat malle wijf en dat gekke kereltje van je zien en dan ben je nog niet jarig!"
Aangezien ik besefte dat hij waarschijnlijk de waarheid sprak, gaf ik hem al ons geld en daarom bedelen we nu op straat.
De volgende dag om 6 uur 's ochtends was het tijd voor onze vlucht naar Adelaide en we moesten dus rond kwart voor 3 's nachts op. We maakten ons enigszins zorgen over Tristan, maar dat was totaal onnodig want terwijl papa en mama op hun voorzichtige tenen alles inpakten klonk het slaperig maar vrolijk om een uur of 3: "Haaaaaaai!" en toen wisten we dat het goed zat.

• 01 Februari 2012 - 10:13

Lizette :

De kakkerlakken zijn ook overal :-p